1

Вижте брилиянтната идея на Вихра от Развихрено как да спасим пукнатитепо Великден  яйца:

Всичко, което ви е нужно, са парче вестник, лепило С200 и четка. Накъсайте вестника на малки парченца; постарайте се да има и големи, и малки букви – така ще се получи по-ефектно. Намажете малка част от черупката и залепете отгоре едно парченце, до него – друго и така покрийте цялата повърхност. Докато хартията е още влажна, потъркайте внимателно яйцето между дланите си, за да прилепне добре. Ако имате желание или просто черно-бялата украса ви се струва недостатъчно празнична, може да залепите цветна панделка за акцент.

Необходими материали: яйца, парче вестник – най-добре цяла страница, за да се възползвате от разнообразието на шрифтовете (само подберете нещо, което не е много жълто; статия за музика, изложба, обичай или пътуване би била по-подходяща…), лепило С200, цветна панделка, четка с мек косъм за нанасяне на лепилото (ако искате да я използвате още дълго време, не забравяйте да я измиете веднага след употреба), ножичка, с която да срежете панделката.

Време за изработване: около половин час на яйце.

Вложени средства: така и така сте купили яйцата и вестника… лепилото С200 струва от 2 лева за тубичка, до 5 за цяла кофичка, но с нея можете да облепите яйцата на целия квартал и пак да ви остане.

23

вижте още:

egg-decorate