4

Направете си фигурки за театър от листа заедно с Велиана от ”Двама с мама”:

Когато на листопада са падне отговорната задача с кастинга на „актьорите” за есенна пиеса…

През есента, когато дърветата започват своя приказен маскарад, когато катеричките трескаво събират зимнина, кълвачите не спират с ремонтните дейности, а таралежите кърпят овехтелите си кожуси,.. когато вятърът измисля нови и нови щуротии, а слънцето уморено се завива презглава в облаците… ето по това време на годината природата е готова за най-новото си театрално представление.

И тъй като всички са твърде заети със събиране, чистене, шиене и хулиганстване, все на листопада са пада отговорната задача с кастинга на „актьорите”. Малки, големи, жълти, оранжеви, кафяви – в парка или в гората – есенните листаоживяват в приказни герои и още по-приказки истории. Чудите се как става това ли? Ей сега ще ви покажем…

Трябват ви само…

… есенни листа (с различна форма, цвят и големина), клечки от ескимо или дървени пръчици, ножица, лепило\двойно залепващо тиксо, флумастери\ тънкописци, чаша топъл чай

5

Оформете с ножица листата така че да се получат желаните от вас приказни герои (ние си имаме лисица, котка, калинка, риба…). Нарисувайте им с флумастери очички и муцунки.
6

Залепете внимателно всяко от листата върху пръчицата и вашите актьори за театър са готови! Коя ли приказка ще изиграят сега?..

вижте още:

fall-leaves kids crafts