Корабчета оригами Корабчета оригами

Самата аз бях забравила как точно се правиха тези толкова лесни корабчета от детството. И тъй като презокеанската ваканция на Крокотак продължава, вече месец пред прозорецът ми минават всякакви плавателни съдове, движещи се по East River NYC. Децата не са свикнали и непрекъснато се изненадват от огромното разнообразие на жълтите корабчета- такси, на платноходките и товарните кораби, които се движат по тази странна реката – пролив.

8

 Може би това е и причината да се досетя за тези корабчета и да си направим няколко от една брошура (с ноти е, защото е за неделната литургия в Катедралата Сейнт Патрик … просто минавахме от там и надникнахме от любопитство, независимо че е в ремонт). Откакто сме в Ню Йорк, съм си изградила навика да прибирам всякакви безплатни материали, карти, брошури и после на спокойствие да ги разглеждам… С разгадаването на картите много сме задобряли, особенно децата в откриването на прекрасните детски площадки в Сентрал Парк:)

Корабчета оригами

Основата на корабчето е от квадрат (колкото по-голям, толкова по-добре) и хартията не трябва да е много твърда. Нагъването е просто, само не трябва да се забравя, да се обръща листа, всеки път, когато е показано на снимката по-горе.

Корабчета оригами

Когато сте готови с нагъването, трябва да се отворят двата срещуположни края и да се прегъне по диагонал. Корабчето е готово.

Корабчета оригами

Ние поставихме и знаме, залепено върху пречупен на две дървен шиш.

Корабчета оригами

От тях може да си направите и страхотна морска декорация!

Вижте още оригами за деца:

origami for kids