домашен пластеллин блестящ

И преди сме показвали как се прави домашен пластилин, но този е по-различен… той е звезден, принцески пластилин с много, много брокат! Освен със златни ръце, Борислава (www.thesugarcoatednothings.blogspot.com) умее увлекателно да пише, за което искрено и завиждам:
Моето голямо малко момиченце се оказа закотвено на легло за най- малко пет дни, благодарение на един никакъв вирус, който щедро я дари с възпалена става. Няма майка, която да не може живо да си представи какво означава да държиш едно малко енергично същество в леглото, без да му се разрешава дори да помръдва крачето си дори за ден.
Като добра майка, каквато съм си аз наред със скромна, моя отговорност бе да направя времето по- забавно и пълноценно за малката си дъщеричка през тези дни. Разбира се минахме през едно кратко филмче на ден, четене на стотици книги (ако ви се е сторило, че детските секции на книжарниците са пусти, извинете ме, но изкупих всичко от тях), редене на пъзели и какво ли още не. Да, но всичко това омръзва бързо. За това започнах с приложните занимания и докато тя завърши своя шедьовър с водните бои, аз забърках домашен пластелин за нея и малката, който обаче не беше просто някакъв си там пластелин, а беше звезден, принцески пластелин с много, много брокат!
Не за пръв път правя такъв пластелин, но до сега не се бях сещала да снимам процеса. Тъй като съм от майките параноички и браня децата си зорко от всяка излишна химия, този пластелин е единствения, с който ги оставям да играят спокойно, защото знам точно какво има в него и не разчитам на честната дума на производителя, че всичко вътре е безопасно. През кожата преминават повече от подозираните количества химикали, така че не е излишно човек да е предпазлив, когато се касае за малките човечета.
Иска се здрава ръка и малко време, но си струва усилието, а и за децата е в пъти по- забавно, когато сами участват в процеса на правене на техния пластелин. Прочетете цялата статия…

Още идеи от КРОКОТАК за моделиране:

modelling