1

Наближава сезонът на кокошките, зайците и шарените яйца. Дали ще ви развеселим в  днешния тъжен мрачен ден с малко шаренийка:)

6

 

tempalte

примерен шаблон

Подготовката на основната форма е занимание предимно за майки. След това, може да оставите на децата украсата. Техниката, която сме използвали е папие -маше. Единствено различното е, използването на тишу хартия, за да не се налага след като изсъхне кокошката, да се боядисва. Вие може да използвате и обикновена хартия, която след това, да оцветите с акрилни или темперни бои.

Имахме различни видове празни кутии. За това на някои се налагаха леки промени във формата. Но като цяло, концепцията е една и съща.4

1. Кокошка, направена от кутия с по-тънко дъно.

3

2. Кокошка, направена от кутия с по-дебело дъно. При този вариант, се наложи да добавим малко парчета, за да затворим кокошката от горната й страна.

От празни картонени кутии - кокошчици

Цялата готова кокошка се облепя с накъсани парценца тишу хартия ( може салфетки или обикновена хартия) и силно  разредено лепило Ц 200. След като се постави парчето хартия, с четка отгоре се намокря добре с разреденото лепило. Така се правят наколко слоя. След като изсъхне, сте готови за довършителните елементи, които ние направихме с дебели маркери. Точките изрязахме от бяла хартия и залепихме.

занимния за деца за Великден

папие- маше