мартеница

Веселите  мартеници Пижо и Пенда, които Пенка Костадинова е направила от кратунки.

Мартеници

Децата от ПГ“Слънчо“ към ОДЗ „Незабравка“ №6 град Плевен  и тяхната учителка Валентина Маринова още миналата година ни изпратиха тези прекрасни гъбки и щъркели. Гъбките са изработени от пластмасови шишета изрязани по подходящ начин, а щъркелчетата са изработени от стереопорени топки и  дървени шишчета за скара.

Мартеници

Пролетен венец с мартеничка за 1-ви Март изпратен ни от Анна Тотева.

6

Това са цветята от градинката на баба Марта, изработени от салфетки и саксийки  от 3″а“  група на ОДЗ „Пролет“ град  Севлиево и Надя Михайлова.

4

Мартенички изпратени ни от Мария Урумова (Munieca&Iashi). Тези са правени със специална машинка, която бихте могли да замените с нашия картонен шаблон.

7

Татяна Василева във Facebook ни показа своите мартенички – кошница и Червената Шапчица.

3

Част от писмото на Емилия Енчева, за това как се правият тези малки мартенски дървета: Изпращам ви мартенски дръвчета, които направихме заедно с моя син. За основа използвахме мерителни лъжички от сухо мляко, които напълнихме  с пластилин, за да са по-стабилни. Ствол на дървото в единия случай е от оплетени телчета, с които опаковат играчките, а за другото дърво имах дръжка от изкуствени цветя, на която бях използвала цветовете. Оформихме дървото с клещи и го огънахме в краищата, а клоните, които бяха по-дълги и по средата, за да има къде да се завържат мартениците. Направихме малки мартенички бели и червени като оставихме малко по-дълги краищата, за да можем да вържем пискюлите за клоните. Накрая намазахме с безцветен лак основата и налепихме мъхът, който остана от оформянето на пискюлите.

2

Мартенички, изпратени ни от читалище Миладинови.

8

Павел Дичев ни показа и неговото Мартенско дърво.

bulgarian-martenitsa