кокичета от пластмасови бутилки

Тази пролет нямаме истински кокичета, защото това ще ни е първата пролет с градина пред къщата:) Чудя се даже, откъде да си намеря луковички и кога трябва да ги засадя…. все проблеми, за които до сега не съм се замисляла, живеейки в апартамент…

кокичета от пластмасови бутилки

Гледайки по снимките от старите публикации и  моето момиче вече порасна… няма ги онези малки ръчички, които все изпускаха и мърдаха, докато снимах:)

кокичета от пластмасови бутилки

Може да използвате всякакви пластмасови бутилки – от прясно мляко, айрян или безалкохолно, които са бели на цвят. Понякога те са покрити с цветно фолио, което обаче много лесно се сваля.

Изрежете долната част на бутилката с ножица. Ако не можете „на око“, може с молив да си очертаете трите листенца, за да се получат еднакви.

Изрежте ги и вашето кокиче почти е готово.

кокичета от пластмасови бутилки

За дръжката сме използвали две зелени сламки, съединени една с друга,  края на едната е вкаран в другата сламка. В тях сме сложили и две дървени шишчета, за да не се огъва дръжката, от тежеста на бутилката.

кокичета от пластмасови бутилки

С ножица пробийте дупка в капачката. Срежете края на сламката, така че когато я прекарате през капачката, да може да я разтворите и тя да не се изважда повече. Тъй като нашата капачка беше синя (повечето са такива), сме завързали едно зелено парче креп хартия, което я покрива.

да си направим кокиче от пластмасова бутилка

По подобен начин сме направили и завързали голямото и малкото листо на цветето.

Пролетта вече може да идва!

7

spring

plastic-bottles