Те са ни любими:) От много време не изхвърляме тези толкова благодатни за творчество празни ролки от тоалетна хария. Започнахме да правим едно нещо… то пък се получи друго, но пък забавно и лесно. Със сигурност и тези играчки ще са част от Коледният базар в училището на голямото крокотаче….

Имате нужда от празна ролка, червена хартия, лепило, ножица и черен маркер. Показали сме че за да облепите една ролка с червена хартия, имате нужда от 1/4 лист А4.

Прегънете единия край на ролката, както е показано на снимка 3.  За обратната страна е важно да  се разминава прегъването  на 90 °C (вижте снимка 5) . Най-накрая, притиснете силно двете връхчета едно към друго, за да се получи шапката на дядо Коледа.

Прегънете двете долни крайчета навън, за да се оформят ботушите. Залепете шапката, като предварително поставите връв за закачване.

 

Остана само да залепим лицето и брадата. Изрежете едно триъгълно крайче от бял лист и го залепете. Отгоре нарисувайте лицето. С черен маркер направете ботушките, ръцете и колана.