Е да, наскоро бяхме до IKEA:)…и пазарувахме. Сърце не ми дава да изхвърлям големите хартиени торби, които ни дават оттам. Вдъхновена от Вихра и нейния венец от стари изписани тетрадки и аз направих подобен, но от хартиена торба. Хубавото е, че натуралния цвят на амбалажната хартия няма нужда от покриване отгоре.  За да си направите и вие подобен венец, ви трябва една голяма хартиена торба и два листа филц – червен и зелен цвят ( може и друг вид мек плат), канап и няколко червени мъниста.

Самата торба я срежете по средата, за да се получи дълга лента. Махнете дръжките. Нагънете по дължина, така че да се получи добре навита и намачкана форма, от която да оформите основата на венеца.

Нарежете по ширина зеления лист на 10 ленти. Всяка от тях, навийте около венеца и завържете с канап. Когато поставяте бялата прежда, внимателно прекарвайте около венеца  (вижте на снимката), за да се получи красиво обримчване на зеленото от двата края.

За да направите цветята, използвайте червения филцов лист. Нарежете на 5 ленти по ширина. С игла и конец прегънете всяко парче на две и тропосайте грубо. Издърпайте конеца и оформете цветето.