Леки саксии, удобни за закачване, с двойно дъно за оттичащата се вода. Весели и напълно безплатни…

в модерни за сезона ярки сини цветове:)

Е дойде времето на красивите тераси. Това е новият ни облик на терасата за това лято.

Използвахме само празни бутилки от бира и сокове и употребявани найлонови торбички. Доста ЕКО се получи… почти без никакви пари ….

Как да си направим прежда от найлонови торбички: След като махнете горната и долна част, нарежете торбичката на няколко ленти. Когато се разтворят – се получават съответно  кръгове.

Всеки два кръга се захващат един към друг по показания начин ( за да се избегнат завръзванията) – докато получите много дълга нишка, от която след това може да си изплетете най-различни неща.

И преждата е готова за плетене.  Ние използвахме за плетенето две четки за рисуване, поради простата причина, че нямахме под ръка толкова дебели шишове:)

Средно около 30-35 бримки на ред са достатъчни. Може малко странна да ви изглежда плетката, но аз само така мога – когато свърша реда, не обръщам плетката, а започвам с другата ръка да плета. Поради тази причина, се получава малко завъртяна бримката.

След като изплетете достатъчно голямо парче, зашиите двата края, за да се получи „ръкав“, с който после да облечете саксията.

Срежете на две една голяма бутилка от сок, бира или минерална вода. Обърнете горната част и я мушнете в долната. Така се получава съд с двойно дъно, за оттичащата се вода – идеална саксия за окачване.

plastic-bottles