След неуспешният опит миналата година да ни поникне купен Чичко Тревичко, това лято си направихме сами. Резултатът беше прекрасен. Само малко се забави поникването, заради дъждовното и тъжно време навън.

Показваме ви няколко различни варианта на съд, в който да се поставят семенцата от трева. Намирането на тези семенца обаче е проблем:) Добре че едно прекрасно момиче от цветарски магазин ни направи специални малки разфасовки, с които не се налага да засаждаме цяла поляна. За това със сигурност знам, че в София, в цветарският магазин на бул. Свети Наум (близо до кръстовището с Руския лицей) може да си намерите малки разфасовки от семена.

Малката принцеса – в основата сме поставили мъниста, за по-голяма стабилност на главичката.

Страшния пират – за очи използвахме стикери, останали ни от разни книжки.

Имате нужда от къс дамски чорап, семена, 4 ластика и почва. С пръсти разтворете чорапа и поставете на дъното голямо количество семена. После започнете  да пълните с почва, като внимавате семената да остават на дъното, добре притиснати от почвата.

Когато чорапа е достатъчно пълен, за да се оформи главичка, завържете отдолу с първия ластик. Срежете чорапа, ако е много дълъг. След което, с издърпване оформете 3 топчета и завържете с ластик всяко едно от тях. Така са готови очите и нослето, което после ще се показва зад оградата:)

На течаща вода добре намокрете цялата главичка. Поставете в подходящ съд, пълен с вода.

Оградката сме я оформили от разглобени дървени щипки. Наскоро показвахме подобна идея.

Така изглеждаше нашето човече преди да го украсим.

Вижте още занимания с дървени щипки в КРОКОТАК:

wooden-clothespins-