6

1

Вижте  как може да си направите тези красиви рибки у дома. Имате нужда от голяма пластмасова бутилка, хартиено тиксо, 2 капачки (за очи), лепило Ц200.

2

Изрежете двата края на бутилката с макетен нож. От долната част оформете опашката, като изрежете и две триъгълника от страни. Така изрязана задната част, облепете с хартиено тиксо.

3

От картон изрежете горната  и долната перка. Добре е да изрежете долната така, че да служи и като поставка (за да не пада рибата, докато я оцветявате).

4

С хартиено тиксо залепете двете капачки за очи. След като сте прикрепили всичките части, облепере цялата риба с хартиено тиксо.

5

Така подготвена рибата е готова за последното облепяне с накъсани парчета хартия и разредено Ц200. Залепете накъсаната хартия по цялото тяло на рибката, като гледате да  са много мокри парченцата и да се препокриват навсякъде. След като изсъхне веднъж, покрийте с втори пласт. Тази техника се нарича папие-маше.

За по-малки деца е добре предварително да сте подготвили рибата, защото отнема време самото съхнене. Нашите риби на единия ден ги направих сама, а на другия заедно с детето ми ги оцветихме с темперни бои.