Цветя от  бели салфетки, оцветени с акварелни боички.

Тези са от цветни салфетки…. но, изглеждат като направени от плат.

Идеята видях от www.filthwizardry.com и много, много ми хареса. Aко имате време, разгледайте целия сайт – фантастичен е. Исках да видя на живо дали изглеждат толкова красиви тези цветя….да, красиви са и се правят изключително лесно, бързо и евтино.

Имате нужда от 5 квадратни салфетки, които да прегънете по диагонал. С игла и конец промушете през двата срещуположни края на така получилия се триъгълник..

На същия конец промушете и останалите 4 салфетки, като гледате да спазвате посоката. Затегнете накрая добре конеца и завържете.

Отново със същия конец започнете да нанизвате третия връх на всяка салфетка и пристягате накрая към центъра на цветето. Прекарайте конеца и отзад, което всъщност е предната част на цветето. Затегнете отново.

С телбод захванете отделните салфетки в задната им част, за да се затвори добре цветето и спокойно да може с ръце да го оформите.

Остана най-хубавата част, тя е за децата – оцветяването. Може да използвате акварелни бои, като слагате повече вода, за да се разлива по-красиво по салфетката.