Hello Kitty и паяче

„Мамо, кога ще ходим до IKEA“ Това беше въпрос, който племенникът ми повтаряше непрекъснато, след като ни беше на гости и си игра с мънистата на Вяра:) Откакто сме ги купили, непрекъснато трябва да откривам нови модели, за да може дъщеря ми да ги прави….след като си напише домашното, естествено:) И все още не й е омръзнало, за моя радост. Разпечатваме на черно-бял принтер моделите. Тя сама си означава цветовете със стрелки ( като схема за гоблени) върху листа и започва да реди. Когато е готова, аз включвам ютията, за да запечатам нейното произведение.

Със сигурност не правя реклама на  IKEA, просто това е техен продукт, които е невероятен за деца между 6-12 години. За много хора това са само  мъниста за низане, когато ги виждат в магазина и дори не предполагат какви страхотни неща могат да стават от тях. Цената също е добра, за количеството мъниста, които има в буркана…. много са. Подложките се продават отделно.

Първият път е малко трудничко, но след като разберат как точно се поставят отгоре мънистата, детските пръстчета стават невероятно бързи.

Страхотно упражнение за фината моторика е това, между другото:)

След като се поставят мънистата върху подложките в определена форма, с ютия се изглаждат ( има листове, но може да се използва и хартия за печене). Мънистата се слепват и се получава здрава пластмасова фигурка, която може да направите на ключодържател, обеци  или подарите на приятел.

А това е нашата галерия от идеи, кото вече сме направили. Рзгледайте ги: