-Мамо, какво е това пергел?…оказа се, че вкъщи нямаме пергел (ах, тези компютри). Специално отидохме до книжарницата и купихме. След като показах на почти седем годишната си дъщеря как се прави, тя два дена само кръгове въртеше. Мисля, че направи стотина успешни и не до там успешни  цветя. Оцветяването не й беше толкова интересно:)

Цветето на живота –  древен геометричен модел, за който се твърди,  че съдържа всички тайни на Вселената и управлява нейните енергии. Той е  геометрична фигура, съставена от множество припокриващи се кръгове на равномерно разстояние, които са подредени така, че образуват модел, подобен на цвете.
“Цветето на Живота” може да се намери във всички световни култури и  религии, присъства в различни епохи и традиции. Това е и символът на свещената геометрия.

За да си направите сами „Цвете на живота“: Начертайте един кръг.

Със същият разтвор на пергела начертайте още един кръг, като центърът му на е на линията на първия кръг. Със същия разтвор на пергела, начертайте още един кръг, като центърът му на е на линията на първия кръг. Центърът на следващият кръг трябва да е на сечението на предните два.

Вижте още мандали за оцветяване от КРОКОТАК:

Мандала е тибетската дума за колело. Това са магически рисунки, идващи от далечна Азия. Представляват повтарящи се елементи в кръг. Когато ги наблюдаваме, усещаме положителни чувства и емоции! В оцветяването на детски мандали могат да се вкючат няколко деца. Самата аз, съвсем отскоро открих красотата на това древно тибетско изкуство. Но видях че и децата искренно се забавляват, докато заедно ги оцветяват.

 

handЗаниманията с мандали – картини в окръжност, развиват у децата сръчност, умение да се концентрират и естетически усет. Оцветяването на мандали е огромно удоволствие и любимо занимание на децата от цял свят.


Използвайте скролера на прозореца, за да видите всички документи. Когато кликнете върху дадена картинка, тя ще се увеличи и ще може да я разпечатате на принтер.

[krokotak-list tags=“мандали“ height=“600px“]