Цветя

Не можах, да не се стърпя и ние да си направим  картинки с отпечатъци от гумичка на молив. Наскоро видях в ALMOST UNSCHOOLERS подобна публикация и много ми хареса.

Най-хубавото от всичко за мен е, че ръцете остават чисти и няма голяма опасност от цветни отпечатъци по стените:)

ЗА МАЛКИ ДЕЦА: Направихме по-лесният вариант  на оцветяването с отпечатъци. Използвахме разпечатки на картинки, няколко молива с гумички и темперни боички.

Птица – тукан

Пеперуда

Небе

ЗА ГОЛЕМИ ДЕЦА: По-трудният е когато децата се стремят да получат цвят, поставяйки точки от различни основни цветове едни до други. Гледани от разстояние, точките чисти цветове трудно се отличават една от друга, при което се смесват оптически и се получават нови цветове. В изкуството този вид техника се нарича поанктализъм. Ако искате да го направите и вие така, вижте как се смесват цветовете, на картинката отдолу.

Ако искате да видите цветовете, получени при смесването на точки от два различни основни цвята, просто присвийте очи:)

ИНТЕРЕСНО! Телевизорите и компютрите използват милиони малки точки на основните червено, синьо и зелено, за да пресъздадат различни цветове. Това си е  вид поантктализъм.

Картини, подходящи за оцветяване с този вид техника:

[krokotak-list tags=“point“ height=“500px“]

Използвайте скролера на прозореца, за да видите всички документи. Когато кликнете върху дадена картинка, тя ще се увеличи и ще може да я разпечатате на принтер.

Д като дърво