Escher4

Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си, да не се е сблъсквал с творчеството на големия холандски художник Мориц Ешер (1898-1972). Макар и художник, без математическо образование, Ешер има силно интуитивно и визуално усещане за математика. В картините си използва обекти, като  листа на Мьобиус и равнинни изображения на невъзможни в тримерното пространство сгради. Той запълва целия лист със симетрични форми , които перфектно се допълват. Смятан е за  един от най-големите математици и художници  на своето време.

Използвайте скролера на прозореца, за да видите всички документи. Когато кликнете върху дадена картинка, тя ще се увеличи и ще може да я разпечатате на принтер.

[krokotak-list tags=“Ешер“ height=“600px“]

Ето и някои  неговите картини, които в КРОКОТАК сме подготвили за оцветяване. (Натиснете върху вече оцветените картинки, за да разпечатате съответната картинка само в  контур.

КонеВлечугиМорски кончета Птици и рибиПрициПтици и риби2НасекомиПтици2СоколиЕздачиРиби Костенурки

Нямате принтер?

В КРОКОТАК ще ви покажем един лесен начин сами да си направите такава форма, която повтаряйки я, ще запълните целия лист. Идеята видяхме от тук. Вземете един квадратен лист (по-малък) и като следвате схемата, направете това пиленце (в предпоследната картинка прилича на котенце).

esher for kids

След това, с така направената форма, запълнете целия лист. Първо с молив и след това с черен флумастер. Оцветете в различни цветове.

Вижте още:

OPart