С радост ви представяме нашата нова книга – ФИНА МОТОРИКА Работна тетрадка КРОКОТАК

Докато я подготвях, непрекъснато си мислих за Ангел – един малък наш приятел, който тази година ще е първокласник. За него,  повтарянето по контур е най – досадно нещо на света. Затова се опитах  Работната ни тетрадка да не е скучна, а весела, забавна и цветна.
Заниманията в Работна тетрадка КРОКОТАК са предназначени за развитие на фината моторика при децата в предучилищна възраст.
Писането е свързано с фината моторика на човека и затова още в предучилищна възраст, а и по-рано децата започват да се тренират с най-различни упражнения за нейното развитие. За да се научи по-лесно детето да пише, е добре да има изградени навици за това. Ние възрастните вече сме забравили, но за детската ръчичка не е толкова лесно да държи дълго време химикал (четка или молив), да чертае прави, начупени или заоблени линии, да спазва очертания. Едва когато се научи да си контролира пръстите, детето с лекота ще се справя и с изписането на по-сложните букви и числа. Ще може по-дълго време да се концентрира, без да се преуморява.
Нивото на развитие на фината моторика е един от показателите за интелектуалната готовност на детето за училище.
Работна тетрадка КРОКОТАК 48 стр., меки корици, А4 формат, цена 6.99 лв .