Сърца от прежда

Сърца, направени от прежда и разредено лепило Ц 200!

Правят се лесно, но малко бавно съхнат:)

Имате нужда от дебела прежда, лепило Ц 200 и целофан или друга найлонова подложка, върху която да направите сърцето и после лесно да отделите, когато изсъхне.

Нарежете на парчета прежда, дълга около 20-30 см и накиснете в съд с разреден лепило Ц 200 ( съотношение 1/3 -лепило /вода). Оформете с няколко парчета формата, която искате да има вашето сърце. Може да използвате различни цветове прежда. Гледайте отделните парченца добре да се допират едно към друго. След като направите рамката, започнете да поставяте произволно преждата, като се стремите да не излизате от нея.

След като сте готови с поставянето на преждата, добре притиснете сърцето отгоре и дори за няколко часа натиснете с твърд предмет. Оставете на топло, докато изсъхне и се втвърди….. но това отнема около 2-3 дена. Когато сърцето е напълно изсъхнало, то е твърдо и лесно отделя от целофана. Може да доукрасите с мъниста и пайети.

Какво казват другите

 1. monika 31/01/2012 at 11:36

  Страхотна идея както винаги – браво !!!
  А вместо целофан дали може да се използва домакинско фолио или ще залепне ?

 2. крокотак 31/01/2012 at 11:38

  Мисля че и то ще свърши работа

 3. тита 07/02/2012 at 10:09

  strahotno pak genialna ideia ,koqto moje da se priloji za mnogo neshta

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>