ГОДИНА НА ДРАКОНА

В класът на дъщеря ми има две прекрасни момиченца, чиято майка е от Тайван.  Малко преди Нова година, те бяха нарисували един огромен дракон и разказваха за ритуалите около Китайският дракон. Всички деца бяха много впечатлени, а аз трудно обясних как една и съща година при нас си има просто цифри, а в Азия е Годината на Дракона….познайте кое беше по-интересно:)

дракон от хартия – шаблон

1. ТАНЦУВАЩ ДРАКОН

Разпечатайте шаблона на дракона на хартия. Оцветете го и след това подлепете на още един цветен лист, за да стане по-здрав. Прегънете един лист А4 по дължина и без дори да го режете, го нагънете на хармоника. Закрепете двете части на дракона за нагънатата хартия и поставете две дървени пръчици за дръжки.

Снимка, изпратена ни от Стаси Стоянова и Ерик, за което много благодарим.

2. ЛЕТЯЩИ ДРАКОНИ

Изпрати ни ги Оксана Данаилова, нашата победителка от последният ни конкурс. Освен за украса на стая, тези летящи дракони могат да с превърнат и в покана за парти, на които могат да се изпишат деня и часа на партито.

3. КАК СЕ РИСУВА ДРАКОН?

Очертайте ръчичката по показаният начин и след това украсете.

Европейски и Китайски…. открихте ли основните разлики, между двата вида? Това е за не чак толкова просветените майки в драконовата митология:)))

Разпечатай на принтер

Разпечатай на принтер

3. КАРТИНКИ ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ С ДРАКОНИ

Използвайте скролера на прозореца, за да видите всички документи. Когато кликнете върху дадена картинка, тя ще се увеличи и ще може да я разпечатате на принтер.


змия

Какво казват другите

 1. Pingback: Keeping Busy « Plath’s Adventures

 2. Penka Nedelcheva 20/04/2012 at 08:56

  Красиво ! Богато ! Полезно !

 3. Debi 16/07/2012 at 16:03

  това е чудесна идеа

 4. icko 31/12/2012 at 12:27

  стана много красиво,много бързо и много полезно

 5. nini 16/09/2013 at 16:43

  super ideq

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>