РЪКОПИСНИ букви

Използвайте скролера на прозореца, за да видите всички документи. Когато кликнете върху дадена картинка, тя ще се увеличи и ще може да я разпечатате на принтер.

 

Какво казват другите

 1. Славена 03/01/2010 at 18:04

  Благодаря! Много помагат!

 2. Роси 26/05/2010 at 18:22

  Къде е “Ьь” от българската азбука ? Как децата се учат да пишат имена, като Ньой например?

 3. крокотак 26/05/2010 at 19:20

  Ще се поправим и попълним азбуката:)

 4. Vania 09/12/2012 at 19:07

  super

 5. Трифон 08/01/2016 at 23:31

  Извинявам се, че пиша два пъти, но натиснах Enter, без да искам.
  Според книжките в книжарницата, малкото “к” не се пише така. За справка, този сайт е консистентен с тях: http://abv.lamez.org/pisane.html
  При вас имаме вертикална черта и две, които се свързват по средата й. В книжките имаме вертикална черта, едно ченгелче което започва отгоре, минава под ъгъл и се свързва с нея чак най-долу. Третото ченгелче на “к” започва някъде по средата на това над него.
  Това е единствената неточност, която забелязах относно всички букви.
  Настрана от това, благодаря за чудесните листа, които мога да си печатам до безкрайност, вместо да давам пари за книжки отново и отново : )

 6. Юлия Камаринчева 11/01/2017 at 11:27

  Изключително съм ви благодарна за възможността да разпечатам тези прекрасни картинки с букви и задачки под тях! Живея в Германия и се радвам да предложа тези букви за обучение по български език на българчета, които няма да могат да посещават българско училище и ще учат само немски език!
  Единствено чакам буквичката “ь” за думичките гьон,гьол, жонгльор,сьомга. Сетих се и за други, но…
  Бих искала да помоля също, ако е възможно цялата азбука, печатни и ръкописни букви с тяхното произношение!
  Още веднъж много благодаря за сайта! Вашето дело е истински благородно и спомага за запазването на българския дух, българския език и писменост за бъдещите поколения!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>