КУПИЧКА за малки съкровища

Преди много години ми бяха подарили една глинена захарничка, направена по този начин:) Все още си я използвам, независимо че капачето й е счупено и лепено:)

Купичката може да направите от глина, солено тесто или пластилин. Като изсъхне и се втвърди, се боядисва. Нашата стана много ефектна, след като я боядисахме с темперни боички – металик ( новото ни откритие:)

Направете основата на купичката. След това откъсвайте малки топчета, които разтривайте между двете ръце, докато се получат масурчета, като това, което е показано на снимката. Започнете да изграждате стеничката върху кръглата основа, като редите масурчетата последователно и гледате добре да се застъпват. Когато е готова купичката, се уверете че добре са прилепнали всички части една към друга (притиснете с пръсти), за да не се разпадне и счупи, когато изсъхне.

Какво казват другите

 1. асето 20/01/2011 at 18:12

  а колко време се втвърдява глината

 2. крокотак 21/01/2011 at 05:08

  24 часа

 3. Pingback: Dozen Playdough Recipes and Ideas for Play | Fun Learning Activities for Preschoolers and Kids

 4. Kristin 13/07/2012 at 20:23

  mnogo ni harsvat utre 6te probvame da gi napravim :) :)

 5. Pingback: Dozen Playdough Recipes and Ideas for Play

 6. бубулечетуу 18/01/2013 at 21:35

  глината трябва да се поддържа леко влажна за да могат да се слепят частите..най-добре си мокрете ръцете периодично / през 5-10 мин. /!

 7. Екатерина Каменова 31/08/2013 at 05:03

  Ами ако например използваме бързо втвърдяваща се глина ще стане ли или не ?
  С голямо уважение Екатерина Каменова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>