1

2Не предполагах, че толкова лесно стават октоподите от кренвирши. Постига се удивителна прилика с истинските мекотели.

Имате нужда от кренвирши, едната част, на които нарежете на 8 дълги лентички. Сложете ги, така нарязани, да се варят. Почти веднага ще видите как сами се оформят пипалцата. След това, ги подредете в тава. Поставете върху всеки октопод по едно кръгче от топено сирене за шапчица. Запечете толкова, колкото да се зачерви топеното сирене. С майонеза нарисувайте очички и уста. Ние специално за октоподите сварихме мидички за гарнитура – нали сме все още на морска вълна. А морето е доматено пюре. Приятен апетит.

Дъщеря ми все още си мисли, че водата в Червено море е червена. Това беше добър повод да си припомним цветните морета – Черно , Бяло и Червено – малко география никога не е излишна. Обещала съм й да я заведем да го види, защото подводният свят на Червено море е удивително красив и вълшебен.

3

Понеже е лято – все рецепти с кренвирши показвам. По-леки за ядене са и бързи за приготвяне, естествено. Правихме и цветните кексчета, но не се получиха много добре за снимка (бяха вкусни). Затова следващият път, когато правим от тях, ще ги снимаме:)